Hoppa till huvudinnehåll
0

RAL 9007 Grey aluminium

Skriv ut sidan

Denna sida visar RAL färg 9007 kallad Grey aluminium. Den här färgen visas i kategorin Vita och svarta nyanser, del av kollektionen RAL Classic.

På andra språk, har den här RAL färgen följande namn:

Engelska:Grey aluminium
Holländska:Grijs aluminiumkleurig
Tyska:Graualuminium
Franska:Aluminium gris
Italienska:Alluminio grigiastro
Spanska:Aluminio gris
RAL K7 färgfjäder

Viktigt: på datorskärmar RAL visas inte färger helt autentiska. Använd färgintryck på denna sida endast som referens. Vi rekommenderar att köpa en fysisk RAL fjäder färgkarta för att vara säker på den rätta färgen. Du kan få en RAL fjäder färgkarta för så lite som €14,95.

Mer information / beställ nu

Färgprov

RAL 9006 och RAL 9007 skiljer sig från resten av de 213 RAL Classic färgerna, som alla är opaka färger i olika nyanser som lämpar sig för alla färgade material. Med varje ny upplaga kan dessa produceras inom en mycket exakt tolerans. Detta stämmer inte för RAL 9006 och RAL 9007.

Båda färger härstammar från korrosionsskyddsprogrammet av den tidigare Reichsbahn (tyska statsjärnvägarna). De var obligatoriska för korrosionsskydd av stål (tågstationer, broar etc.) och rullande materiel (tak osv). Färgerna hade också liknande funktioner i det tidigare tyska flygvapnet och marinen. De var aldrig avsedd att användas för dekorativa ändamål. RAL 9006 är huvudsakligen producerad med användandet av aluminiumpartiklar, och RAL 9007 med järnoxid i en skiktad struktur med små mängder av aluminiumpulver. Reichsbahn registrerade alla dess färger med RAL för att göra det möjligt att använda dem som referenser vid beställning. Därför ingick RAL 9006 och RAL 9007, men sedan 1970-talet har deras inkludering lett till missförstånd.

Nyligen har metalliska färger blivit populära för alla typer av arkitektoniska användningsområden (fönsterkarmar, butiksgolv etc). RAL 9006 och RAL 9007 användes då av marknaden för att ange behov, även om det inte fanns enhetlig finish i tillvaron. Dessutom behöver båda färgerna ett transparent skikt i syfte att använda dem för dekorativa ytor. Detta resulterar ofta i en klassificering som en speciell beläggning på en särskild prisnivå. Problem uppstår ofta när RAL 9006 och RAL 9007 anges, när användningen kombinerar beläggningar av olika slag (färg, lack, pulverbeläggningar). Skillnader i färg är mycket vanliga. Därför rekommenderar RAL användning av RAL 9006 och RAL 9007 endast för korrosionsskydd och inte för dekorativa ändamål.

Klicka på färgprovet nedan för att förstora denna färg:

HEX kod:#878581
RGB kod
Röd:135 (53%)
Grön:133 (52%)
Blå:129 (51%)
CMYK kod
Cyan:35%
Magenta:30%
Gul:30%
Svart:15%

Se denna färg i verkligheten på en fysisk RAL fjäder färgkarta

Det är en risk att ta ett beslut baserat på visningen av en färg på en datorskärm. För att vara säker på den korrekta färgen, rekommenderar vi att använda en fysisk RAL fjäder färgkarta. På denna webbplats kan du köpa en RAL fjäder färgkarta.

  • 213 RAL Classic färger
  • 2 x 15 cm, blank
  • 5 färger per sida
  • 213 RAL Classic färger
  • 5 x 15 cm, halvmatt
  • 1 färg per sida
  • 213 RAL Classic färger
  • 5 x 15 cm, blank
  • 1 färg per sida
Stäng
Var god vänta...
Stäng

Den valda produkten har lagts till i din kundvagn.